Hangi Telefon Alınır: iPhone vs Android (2020)

Hangi telefon alınır: iPhone vs Android diye soruyorsanız, makalemizde uzun uzun anlatımlarıyla ve karşılaştırmalarıyla okuyabilirsiniz. En iyi akıllı telefonlardan birini satın almak söz konusu olduğunda, seçim zor olabilir: iPhone veya Android. Basit değil; her ikisi de çok sayıda harika özellikler sunuyor ve temel olarak marka ve fiyattan farklı görünebilirler.

Bununla birlikte, daha yakından bakıldığında bazı önemli farklılıklar olduğunu gösterir. Bir iPhone veya Android akıllı telefonun sizin için uygun olup olmadığına karar vermenize yardımcı olmak için, bu farklılıklardan bazılarına daha yakından bakmak için okumaya devam edin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Hangi Telefon Alınır (2020): En İyi Telefonlar

Donanım Farklılıkları ve Özellikleri

Donanım, iPhone ve Android arasındaki farkların netleştiği ilk adımdır.

Yalnızca Apple iPhone üretiyor, bu nedenle yazılım ve donanımın birlikte nasıl çalıştığı üzerinde son derece sıkı bir kontrole sahip . Öte yandan Google, Android yazılımını Samsung , HTC , LG ve Motorola gibi birçok telefon üreticisine sunuyor . Bu nedenle, Android telefonlar boyut, ağırlık, özellikler ve kalite bakımından büyük farklılıklar gösterir.

Premium fiyatlı Android telefonlar, donanım kalitesi açısından iPhone kadar iyi olma eğilimindedir, ancak daha ucuz Android seçenekleri sorunlara daha yatkındır. Elbette iPhone’larda donanım sorunları da olabilir, ancak genellikle daha yüksek kalitededir.

Bir iPhone satın alıyorsanız, sadece bir model seçmeniz gerekir. Birçok şirket Android cihazlar ürettiğinden, hem bir marka hem de bir model seçmelisiniz, bu da biraz kafa karıştırıcı olabilir.

Bazıları Android’in sunduğu daha fazla seçeneği tercih edebilir, ancak diğerleri Apple’ın sadeliğini ve kalitesini takdir eder.

Hangi Telefon Alınır: İşletim Sistemi Uyumluluğu

Hangi telefonu almalı - işletim sistemi

Akıllı telefon işletim sisteminizin her zaman en son ve en iyi sürümüne sahip olduğunuzdan emin olmak için bir iPhone almanız gerekir.

Bunun nedeni, bazı Android üreticilerinin telefonlarını Android OS sürümünün en son sürümüne güncelleme konusunda yavaş olması ve bazen telefonlarını hiç güncellememesidir.

Eski telefonların en son işletim sistemi desteğini kaybetmesi beklense de, Apple’ın eski telefonlara desteği genellikle Android’lerden daha iyidir.

iOS 11’i örnek olarak alalım. 2013 yılında piyasaya sürülen iPhone 5S için tam destek içeriyor. Böyle eski bir cihaz desteği ve diğer tüm modeller için tam kullanılabilirlik sayesinde iOS 11, piyasaya sürülmesinden sonraki 6 hafta içinde uyumlu modellerin yaklaşık% 66’sına kuruldu.

Öte yandan, Android 8 kod adlı Oreo, oldu Android cihazların sadece% 0.2 üzerinde çalışan fazla 8 hafta çıkışından sonra. Hatta onun selefi Android 7, sadece bir yıldan fazla cihazların yaklaşık 18% üzerinde koşuyordu serbest bırakıldıktan sonra. Kullanıcıların değil telefonların yapımcıları işletim sisteminin telefonları için ne zaman piyasaya sürüldüğünü kontrol ediyor ve istatistiklerin gösterdiği gibi, çoğu şirket güncellemesi çok yavaş.

Yani güncel bir işletim sistemi istiyorsanız, bir iPhone’a ihtiyacınız var.

Hangi Telefon Alınır: Uygulamalar

app store ve google play ikonları

Apple App Store, Google Play’den daha az uygulama sunuyor (Nisan 2018 itibariyle yaklaşık 2.1 milyon ve 3.5 milyon), ancak genel seçim en önemli faktör değildir.

Google’ın Android için standartları gevşekken, Apple hangi uygulamalara izin verdiği konusunda ünlüdür (bazıları çok katı diyebilir). Apple’ın kontrolü çok sıkı görünse de, WhatsApp’ın sahte bir sürümünün Google Play’de yayınlandığı ve kaldırılmadan önce 1 milyon kişi tarafından indirildiği gibi durumları da önler. Bu büyük bir potansiyel güvenlik tehdidi.

Bunun ötesinde, bazı geliştiriciler pek çok farklı telefon için geliştirmenin zorluğundan şikayet ettiler. Parçalanma – destekleyecek çok sayıda cihaz ve işletim sistemi sürümü – Android için geliştirmeyi pahalı hale getirir. Örneğin, Temple Run geliştiriciler erken, Android deneyiminde bildirdi neredeyse tüm destek e-postaların desteklenmeyen cihazlar ile yapmak zorunda onlar üzerinde 700 Android telefonlar destekleyen olsa bile.

Geliştirme maliyetlerini Android için ücretsiz uygulamalara vurgu yaparak birleştirin ve geliştiricilerin maliyetlerini karşılama olasılığını azaltır. Kilit uygulamalar da neredeyse her zaman iOS’ta piyasaya sürülür ve Android sürümleri daha sonra gelirse gelir.

Hangi Telefon Oyunlar için Daha İyi

android ve iphone oyunları

Mobil video oyunlarına Nintendo 3DS ve Sony’nin Playstation Vita‘sının hakim olduğu bir zaman vardı. iPhone bunu kökünden değiştirdi.

Apple’ın iPhone ve iPod touch gibi cihazları, belki de on binlerce harika oyun ve on milyonlarca oyuncuyla mobil video oyun pazarında baskın oyuncular. İPhone’un bir oyun platformu olarak büyümesi, aslında bazı gözlemcilerin Apple’ın Nintendo ve Sony‘yi önde gelen mobil oyun platformu olarak değiştireceğini tahmin etmesine yol açtı (Nintendo, iPhone için Super Mario Run gibi oyunlar yayınlamaya başladı).

Apple’ın yukarıda bahsedilen donanım ve yazılımlarının sıkı entegrasyonu, telefonlarını bazı dizüstü bilgisayarlar kadar hızlı hale getiren donanım ve yazılımları kullanarak güçlü oyun teknolojileri üretebilmesini sağlamıştır.

Android uygulamalarının ücretsiz olması gerektiği genel beklentisi, oyun geliştiricilerinin önce iPhone ve Android ikincisi için para kazanmakla ilgilenmesini sağladı. Aslında, Android için geliştirme ile ilgili sorunlar nedeniyle, bazı oyun şirketleri birlikte oyun yaratmayı bıraktı.

Android hit oyunlardan pay alırken, iPhone’un açık avantajı var.

Diğer Cihazlarla Entegrasyon

Çoğu kişi akıllı telefonlarına ek olarak bir tablet, bilgisayar veya giyilebilir cihaz kullanır. Bu insanlar için Apple daha tutarlı ve entegre bir deneyim sunuyor.

iphone vs android entegrasyon

Apple, iPhone’la birlikte bilgisayar, tablet ve saatler yaptığı için Android’in (çoğunlukla akıllı telefonlarda çalışan tabletler ve giyilebilir cihazlar olsa da) kullanamayacağı şeyler sunuyor.

Apple’ın Süreklilik özellikleri, bir Apple Watch kullanarak Mac’inizin kilidini açmanıza, yürürken iPhone’unuza bir e-posta yazmaya başlamanıza ve evde Mac’inizde bitirmenize veya tüm cihazlarınızın iPhone’unuza gelen herhangi bir çağrıyı almasını sağlar.

Google’ın Gmail, Haritalar, Google Asistan , vb. Hizmetleri tüm Android cihazlarda çalışır ve bu çok yararlıdır. Ancak saatiniz, tabletiniz, telefonunuz ve bilgisayarınız aynı şirket tarafından üretilmedikçe – Samsung dışında, bu kategorilerin tümünde ürün üreten çok fazla şirket yoksa – birleşik bir deneyim yoktur.

Satış Sonrası Destek ve Garanti

Apple Store mağazası

Her iki akıllı telefon platformu da genellikle iyi çalışıyor ve günlük kullanım için genellikle arızalanmıyor. Bununla birlikte, her şey bir ara parçalanır ve bu olduğunda, nasıl destek alacağınız önemlidir.

Apple ile, cihazınızı sadece eğitimli bir uzmanın sorununuzu çözmenize yardımcı olabileceği en yakın Apple Store’a götürebilirsiniz. (Yine de meşguller, bu yüzden önceden randevu almayı öder)

Android tarafında eşdeğeri yok. Elbette, telefonunuzu satın aldığınız telefon şirketinden, üreticiden veya hatta satın aldığınız perakende mağazasından Android cihazlar için destek alabilirsiniz, ancak hangisini seçmelisiniz ve oradaki insanların iyi eğitildiğinden emin olabilir misiniz?

Uzman desteği için tek bir kaynağa sahip olmak, Apple’a bu kategoride üst sıralarda yer veriyor.

Google Asistan mı Siri mi?

google asistan vs siri

Akıllı telefon özelliklerinin ve işlevselliğinin bir sonraki sınırı yapay zeka ve ses arayüzleri tarafından yönlendirilecek . Bu cephede, Android açık ara önde.

Android’deki en önemli yapay zeka / akıllı asistan Google Asistan son derece güçlü. Yaşamı kolaylaştırmak için Google’ın sizin ve dünya hakkında bildikleri her şeyi kullanır. Örneğin, Google Takviminiz 5: 30’da birisiyle tanıştığınızı ve trafiğin korkunç olduğunu biliyorsa, Google Asistan size erken ayrılmanızı bildiren bir bildirim gönderebilir.

Android vs iPhone: Pil Ömrü

iphone vs android pil ömrü

İlk iPhone’ların pillerini her gün şarj etmesi gerekiyordu. Daha yeni modeller günlerce çalışabilir, ancak işletim sisteminin yeni sürümleri daha sonraki sürümlerde optimize edilene kadar pil ömrününün düşük olması bir gerçektir.

Çok çeşitli donanım seçenekleri nedeniyle pil durumu Android ile daha karmaşık. Bazı Android modellerinde 7 inç ekranlar ve daha fazla pil ömrü boyunca yanan diğer özellikler bulunur.

Ancak, çok çeşitli Android modelleri sayesinde, ultra yüksek kapasiteli piller sunan bazı modeller de vardır. Ekstra hacmin sakıncası yoksa ve gerçekten uzun ömürlü bir pile ihtiyacınız varsa, Android tek bir şarjla iPhone’dan çok daha uzun süre çalışan bir cihaz teslim edebilir.

Kullanıcı Deneyimi: iPhone mu Android mi?

iPhone kullanıcı deneyimi Android

Telefonlarını özelleştirmek için tam kontrole sahip olmak isteyen kullanıcılar, daha fazla açıklığı sayesinde Android’i tercih edecekler.

Bu açıklığın bir dezavantajı, Android telefonlarını yapan her şirketin bunları özelleştirebilmesidir, bazen varsayılan Android uygulamalarını bu şirket tarafından geliştirilen daha düşük araçlarla değiştirir.

Apple ise iPhone’u çok daha sıkı bir şekilde kilitliyor. Özelleştirmeler daha sınırlıdır ve varsayılan uygulamaları değiştiremezsiniz . Bir iPhone ile esneklikten vazgeçtiğiniz şey, kalite ve ayrıntılara gösterilen dikkat ile dengelenir, sadece diğer ürünlere bakan ve iyi entegre olan bir cihaz.

İyi çalışan, yüksek kaliteli bir deneyim sunan ve kullanımı kolay bir telefon istiyorsanız, Apple açık kazanır. Öte yandan, bazı potansiyel sorunları kabul etmek için esnekliğe ve seçeneğe değer veriyorsanız, muhtemelen Android’i tercih edersiniz.

Tecrübeyle Sabit: Önemsiz Uygulamalardan Kaçının

iphone vs android tecrübesi

Son öğe, Android’in açıklığının bazen üreticilerin daha yüksek kaliteli standart uygulamalar yerine kendi uygulamalarını yükledikleri anlamına geldiğini belirtti.

Bu, kendi uygulamalarını yükleyen telefon şirketleri tarafından da bir araya getirilmiştir. Sonuç olarak, Android cihazınızda hangi uygulamaların geleceğini ve bunların iyi olup olmayacağını bilmek zor olabilir.

iPhone ile bunun için endişelenmenize gerek yok. Apple, iPhone’a uygulamaları önceden yükleyen tek şirkettir, bu nedenle her telefon aynı, çoğunlukla yüksek kaliteli uygulamalarla birlikte gelir.

Depolama ve Pil

Depolama ve Pil - Android vs iPhone

 

Apple, iPhone’da her şeyden önce şıklığı ve sadeliği vurgular. Bu, kullanıcıların depolama alanını yükseltememeleri veya iPhone’larındaki pilleri değiştirememelerinin önemli bir nedenidir (yedek iPhone pillerini almak mümkündür, ancak yetenekli bir onarım personeli tarafından takılması gerekir)

Android ise kullanıcıların telefonun pilini değiştirmelerini ve depolama kapasitesini genişletmelerini sağlıyor.

Android’in biraz daha karmaşık ve biraz daha az zarif olması, ancak hafızanın bitmesi veya pahalı bir pil değiştirme için ödeme yapmaktan kaçınmaya kıyasla buna değebilir.

Çevresel Uyumluluk: USB Her Yerde

iphone vs android usb bağlantıları

Bir akıllı telefona sahip olmak, genellikle hoparlörler, pil kutuları veya sadece ekstra şarj kabloları gibi bazı aksesuarlara sahip olmak anlamına gelir.

Android telefonlar en geniş aksesuar seçeneklerini sunar. Bunun nedeni, Android’in diğer cihazlara bağlanmak için USB bağlantı noktaları kullanması ve USB bağlantı noktalarının hemen hemen her yerde kullanılabilir olmasıdır.

Apple ise aksesuarlara bağlanmak için tescilli Lightning portunu kullanıyor. Lightning’in bazı avantajları var, Apple’a iPhone ile çalışan aksesuarların kalitesi üzerinde daha fazla kontrol sağlıyor, ancak daha az uyumlu.

Ayrıca, telefonunuzu şu anda şarj etmeniz gerekiyorsa, insanların kullanışlı bir USB kablosuna sahip olma olasılığı daha yüksektir.

Güvenlik

Akıllı telefonunuzun güvenliğini önemsiyorsanız, tek bir seçenek vardır: iPhone .

Bunun nedenleri sayısız ve buraya tamamen girmek için çok uzun. Kısa versiyon için şu iki gerçeği göz önünde bulundurun:

  • Bir çalışmada, tüm kötü amaçlı yazılımların, virüslerin, solucanların vb.% 97’si Android içindi. Bu çalışmada,% 0 iPhone’a saldırdı.
  • Google’ın Android ekibinin başı bile “Android’in güvenli olacak şekilde tasarlandığını garanti edemeyiz diyor. Kötü amaçlı yazılımlara adanmış bir şirketim olsaydı, Android’deki saldırılarıma da değinmeliyim.”

Bu her şeyi açıklıyor. Ancak, bu istatistiklerin iPhone’un kötü amaçlı yazılımlara karşı bağışık olmadığı anlamına gelmediğini belirtmek önemlidir. O değil. Hedeflenen ve Android tabanlı telefonların olasılığı daha azdır.

Ekran Boyutu

android vs iphone ekran boyutu

 

Akıllı telefonlarda bulunan en büyük ekranları arıyorsanız, Android tam size göre.

Süper boyutlu akıllı telefon ekranlarına doğru bir eğilim vardı – o kadar ki, hibrit bir telefonu ve tablet cihazı tanımlamak için yeni bir kelime olan phablet üretildi.

Android ilk phablet’leri sundu ve en çok ve en büyük seçenekleri sunmaya devam ediyor. Örneğin, Samsung Galaxy Note 8’de 6,3 inç ekran var.

İle iPhone X , üst-of-the-line iPhone 5.8 inçlik ekranı sunuyor. Yine de, boyut sizin için en önemlisiyse, Android en ideal seçimdir.

iPhone vs Android: Fiyat ve Maliyet

iphone vs android maliyetler fiyatlar

Telefonunuzun maliyeti hakkında endişeleriniz varsa, muhtemelen Android’i seçersiniz. Çünkü ucuz ve hatta ücretsiz olarak birçok Android telefon var. Apple’ın en ucuz telefonu 349 dolardan başlayan iPhone SE.

Çok sıkı bir bütçeye sahip olanlar için bu tartışmanın sonu olabilir. Telefonunuzda harcayacak paranız varsa, biraz daha derine bakın.

Ücretsiz telefonlar genellikle bir nedenden dolayı ücretsizdir: genellikle daha pahalı olan meslektaşlarından daha az yetenekli veya güvenilirdir. Ücretsiz bir telefon almak size ücretli bir telefondan daha fazla sorun satın alıyor olabilir.

Her iki platformdaki en yüksek fiyatlı telefonlar kolayca 1000 dolara yakın veya bazen 1000 doların üzerinde olabilir, ancak bir Android cihazın ortalama maliyeti bir iPhone’dan daha düşüktür.