iPhone 11 Pro Max Ekran Değişimi

iPhone 11 Pro Max ekranınız çatladıysa, dokunmatik sorunu yaşıyorsanı veya telefonunuz açıkken görüntü yoksa, iPhone’unuzu yeni bir ekranla değiştirilmesi gerekiyor. Ekran değişimi için bu klavuzu kullanabilirsiniz.

Ekranın arkasına yapıştırılan birleşik kulaklık hoparlörü + sensör tertibatı fabrikadan ayrı iPhone’unuzla eşleştirilmiştir , bu nedenle herhangi bir ekran değişimi sırasında eski ekranınızdan yenisine aktarmanız gerekir. Biyometrik Yüz Kimliği güvenlik özelliğinin bir parçası olan taşma aydınlatıcısını içerir. Hasar görürse veya değiştirilirse, Face ID çalışmaz, bu nedenle bu işlem sırasında bu bileşenlerden hiçbirine zarar vermemeye özen gösterin. Hasar varsa, yalnızca Apple veya Apple yetkili teknisyeni Face ID işlevini geri yükleyebilir.

Not : True Tone işlevi, orijinal bir Apple ekranı kullanıldığında bile ekran değişiminden sonra devre dışı bırakılır. Ek olarak, iPhone’unuz geçici olarak ekranın “gerçekliği” hakkında bir uyarı gösterebilir.

iPhone 11 Pro Max Ekran Değişimi Nasıl Yapılır?

Adım 1 : Pentalobe vidaları çıkarın

iphone 11 pro max ekran değişimi vidalar

Başlamadan önce iPhone pilinizi% 25’in altına kadar boşaltın. Şarj edilmiş bir lityum iyon pil, kazara delinmesi halinde tutuşabilir ve / veya patlayabilir.

Sökmeye başlamadan önce iPhone’unuzu kapatın.

iPhone’un alt kenarındaki iki 6,7mm uzunluğundaki pentalobe vidayı çıkarın.

iPhone’un ekranını açmak, su geçirmezlik yalıtımlarını iptal edecektir.

Adım 2 : Ekrandaki çatlakları bantlayın

iphone 11 çatlakları bantlayın

iPhone’unuzun ekranı çatlamışsa, kırıkların elinize batmaması için kendinizden uzak tutun, aksi halde bedensel zarar görebilirsiniz.

Üst üste binen paketleme bandı şeritlerini iPhone’un ekranının üzeri tamamen kaplanana kadar yapıştırın. Bu yapısal bütünlüğü sağlayacaktır ve dağılmayı engelleyecektir.

Onarım sırasında gözlerinize cam kırıkları kaçmaması için koruyucu gözlük takın.

Kırık cam, sonraki birkaç adımda vantuzun yapışmasını zorlaştırırsa, güçlü bir bant parçasını (koli bandı gibi) yapıştırıp çekmeyi deneyin. Ekran çok zorlanıyorsa plastik bir spudger ile kaldırmayı deneyin.

Adım 3 : Ekranı hafifçe kaldırın

iphone ekranı vantuzla kaldırın

Ön paneli ile arka kasa arasında hafif bir boşluk oluşturmak için vantuzu sıkı, sabit bir basınçla yukarı çekin.

Boşluğa bir açma penası yerleştirin.

Ekranı yerinde tutan su geçirmez yapışkan çok güçlüdür; bu ilk boşluğu yaratmak önemli miktarda güç gerektirir. Bir boşluğu açmakta zorlanıyorsanız, daha fazla ısı uygulayın ve aleti yerleştirmek için yeterince boşluk oluşturana kadar yapışkanı zayıflatmak için ekranı yavaşça yukarı ve aşağı sallayın.

Adım 4 : iPhone’un ekranını açın

iphone 11 pro max ekranı açın

Bir kitabın arka kapağı gibi, ekranı sol taraftan yukarı doğru hareket ettirerek iPhone’u açın.

Birkaç kırılgan şerit kablo hala onu iPhone’un mantık kartına bağladığından, ekranı tamamen ayırmaya çalışmayın.

Telefonda çalışırken desteklemesi için ekranı bir şeye yaslayın.

Yeniden montaj sırasında, ekranı yerine yatırın, klipsleri üst kenar boyunca hizalayın ve ekranın geri kalanını aşağı doğru tutturmadan önce üst kenarı yerine dikkatlice bastırın. Kolayca yerine oturmuyorsa, klipslerin ekranın çevresindeki durumunu kontrol edin ve bükülmediklerinden emin olun.

Adım 5 : Pil konektör kapağını sökün

iphone 11 pro max pil konektör kapağı

Pil kapağı braketini sabitleyen iki 1.3 mm uzunluğunda Y000 vidayı çıkarın.

Bu onarım boyunca , iPhone’unuza zarar vermemek için her bir vidayı takip edin ve tam olarak geldiği yere gittiğinden emin olun.

Yeniden montaj sırasında bu, iPhone’unuzu açmak ve ekranı yerine yerleştirmeden önce tüm işlevleri test etmek için iyi bir noktadır. Çalışmaya devam etmeden önce iPhone’unuzu tamamen kapattığınızdan emin olun.

Adım 6 : Batarya bağlantısını kesin

batarya bağlantı kablosu

Bir spudger veya temiz bir tırnak kullanarak pil konektörünü mantık kartındaki yuvasından kaldırın.

Bunu çevreleyen siyah silikon contaya ve diğer kart bağlantılarına zarar vermemeye çalışın. Bu contalar, su ve toz girişine karşı ekstra koruma sağlar.

Yanlışlıkla sokete temas etmesini ve onarımınız sırasında telefona güç sağlamasını önlemek için konektörü mantık kartından biraz uzağa doğru bükün.

Adım 7 : iPhone’un ekran kablosunu çıkarın

iphone ekran flex kablosu

OLED panel kablo konektörünün bağlantısını kesmek için bir spudger veya tırnak kullanın.

Bunun gibi sıkıştırmalı konektörleri yeniden takmak için dikkatlice hizalayın ve yerine oturana kadar bir tarafa bastırın, ardından diğer tarafta tekrarlayın. Ortasına bastırmayın. Konektör yanlış hizalanırsa, pimler bükülerek kalıcı hasara neden olabilir.

Adım 8 : iPhone ekranı kasadan ayırın

iphone 11 pro max ekranı sökün

Ekranı kasadan ayırın.

Adım 9 : Ön grubu sökün

iphone 11 pro max ön sensör

Kulaklık hoparlörü yerine hafifçe yapıştırılmıştır.

Bir spudger ucunu kullanarak hoparlörün üst kenarını nazikçe kaldırın.

Hoparlör aksamını ters çevirin ve ekranın üst kenarından uzağa doğru çevirin.

Hoparlör, çok ince bir şerit kabloyla bağlı kalır. Kabloyu germemeye veya zarar vermemeye dikkat edin.

İlk fotoğrafta gösterildiği gibi ortam ışığı sensörünün tamamını başarıyla çıkardıysanız, aşağıdaki bir sonraki adıma geçin.

Beyaz difüzör şeridi çıkarsa ve ikinci fotoğrafta gösterildiği gibi ekranda gömülü kalırsa, ince bir bıçak veya gözetleme aleti kullanarak üst kenar boyunca dikkatlice kaldırmanız gerekecektir. Önce ısıyı tekrar uygulamak bu görevi biraz daha kolaylaştırabilir.

Yeniden montaj sırasında, difüzörü önce ekrana takın ve doğru yöne baktığından emin olun (öne bakan taraf ilk resimde ve arkaya bakan taraf üçüncü resimde gösterilmektedir).

Ardından, ortam ışığı sensörünü difüzörün üstüne ayarlayın. Kulaklık / sensör tertibatını sabitleyen vidaları takarken sensörü yerinde tutmanız gerekecektir. Vidalar sıkıldıktan sonra sensör yerinde kalacak ve normal şekilde çalışacaktır.

Adım 10 : Aynı adımları tersine çevirerek yeni ekranı takın

Yeni yedek parçanızı orijinal parçayla karşılaştırın – takmadan önce kalan bileşenleri aktarmanız veya yeni parçanın yapışkan arkalıklarını çıkarmanız gerekebilir.

Cihazınızı yeniden monte etmek için yukarıdaki adımları tersine izleyin.